راهکار هایی برای جلوگیری از ایجاد آکنه
جلوگیری از ایجاد آکنه
برخلاف آنچه ممکن است شنیده باشید ، آکنه در اثر پوست کثیف ایجاد نمی شود. آکنه در اثر غده های چربی بیش فعال در پوست و ایجاد چربی ، سلول های مرده پوست و باکتری ها ایجاد می شود که منجر به التهاب در منافذ می گردد.
غده های چربی با فعال شدن هورمون ها در دوران بلوغ تحریک شده و به همین دلیل است که افراد به احتمال زیاد در نوجوانی دچار آکنه می شوند. از آنجا که تمایل به ایجاد آکنه تا حدی ژنتیکی است ، اگر افراد دیگر در خانواده شما آکنه داشته باشند احتمالاً شما نیز احتمال ابتلا به آن را خواهید داشت.
هیچ روش مطمئنی برای جلوگیری از ایجاد آکنه وجود ندارد. اما نکات زیر ممکن است به کاهش تعداد و شدت آن به شما کمک کند :
- شستن پوست صورت ضروری است چراکه چربی های اضافی سطح پوست و سلولهای مرده پوستی که می توانند منافذ پوست را مسدود کنند را از بین میبرد و پاک میکند ، اما شستن بیش از حد ممکن است پوست شما را تحریک کرده و باعث تشکیل بیش از حد چربی بر روی پوست شود یا به آکنه های موجود بر روی پوست آسیب بزند و پوست شما را ملتهب کند.
- به یاد داشته باشید که بعد از ورزش پوست خود را شستشو دهید زیرا عرق می تواند منافذ شما را مسدود کرده و باعث تشکیل آکنه شود . پس اگر عرق کرده اید چه بر اثر گرما یا سخت کار کردن ، صورت خود و سایر مناطق مستعد آکنه را در اسرع وقت بشویید.
- اگر از محصولات پوستی مانند لوسیون یا از لوازم آرایشی استفاده می کنید به دنبال محصولاتی باشید که غیر سلولی باشد و منافذ پوست شما را مسدود نکند.
- اگر نمی توانید بدون تافت مو یا ژل زندگی کنید استفاده از آنها را تا حد ممکن کاهش دهید و یا از محصولات پایه آبی استفاده کنید . بسیاری از محصولات مو حاوی روغنهایی هستند که می توانند موجب تشکیل آکنه شوند.
- اگر بر روی مناطقی مانند سینه یا پشت خود آکنه دارید از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید چراکه می تواند باعث استحکاک و ایجاد سوزش التهاب شود.
چند نکته جلوگیری از ایجاد آکنه :
برای از بین بردن آکنه محصولاتی بی نسخه در داروخانه و بازار وجود دارد که بهترین و موثر ترین آن ها شامل موادی مثل بنزوئیل پراکسید و یا اسید سالیسیلیک می باشد. این محصولات میتواند به شما کمک کند اما پیشنهاد میشود قبل از خرید و استفاده از آن ها حتما با پزشک خود مشورت کنید .
وسوسه انگیز است اگر جوش بزرگ بر روی صورت خود را فشار داده و آن را تخلیه کنید اما فشار دادن یک جوش معمولاً راه حل درستی برای از بین بردن مشکل نیست چراکه فشردن آکنه می تواند مواد آلوده را تحت فشار قرار داده و چرک را به لایه ی عمیق پوست نفوذ دهد که همین امر می تواند منجر به تورم و قرمزی بیشتر و حتی باعث تشکیل جوش های متعدد در آن محل شود .
اگر دارویی برای آکنه خود مصرف میکنید حتی اگر پوستتان عاری از هر گونه آکنه شده باشد حتما دوره مصرف دارو را تا انتها بگذرانید مگر آنکه پزشک شما را از مصرف آن منع کند چراکه ممکن است با قطع کردن دارو دوباره آکنه بر روی پوست شما تشکیل شود.
Leave a reply
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید