کلاژن چیست؟
کلاژن پروتئینی است که در محیط خارج از سلولهای مختلف گونه های مختلف موجودات، وجود دارد. پروتئین کلاژن به صورت رشتههای کلاژن مشاهده میشود.
کلاژن نوعی پروتئین ساختاری است که در بافتهای همبند یافت میشود. پس یعنی در موها، پوست، ماهیچهها، استخوان و حتی رگهای خونی وجود دارد. درواقع، کلاژن حدود بیش از ۳۰ درصد پروتئین ساختاری بدن را میسازد. کلاژن از اسیدهای آمینه تشکیل میشود. یعنی از بنیانهای اصلی ساخت پروتئین مانند گلیسین، پروتین و لیسین است. این ماده به ترمیم ماهیچهها، استخوان و مفاصل و سلامت پوست و مو کمک میکند. متخصصان میگویند کلاژن مانند چسبی است که همهچیز را به هم متصل و پیوسته نگه میدارد.
بدن ما بهطور طبیعی از اسیدهای آمینه، ویتامینها و مواد معدنی (ویتامین A، ویتامین C و مِس) که مصرف میکنیم، کلاژن میسازد. ضمن اینکه با خوردن سایر موادغذایی مانند پروتئینهای جانوری لبنیات، تخممرغ و گوشت نیز کلاژن در بدن تولید میشود. هر چقدر سن بالاتر میرود، تولید کلاژن در بدن کاهش مییابد.
بهطوریکه وقتی به اواسط دههی بیست زندگی میرسیم، دیگر بدن به سرعت گذشته نمیتواند خودش را ترمیم کند. شاید باور نکنید، اما بههمینزودی بدن از ساخت کلاژن مثل سابق دست میکشد و سالی ۱ درصد، سطح کلاژنسازی افت میکند و کاهش مییابد.
افت کلاژنسازی در بدن مسئلهی خیلی مهمی نیست و امری طبیعی قلمداد میشود. ۷۵ درصد از پوست ما را کلاژن میسازد. پس بدیهی است بعد از اینکه تولید پروتئین کاهش مییابد، کمکم شاهد چروکشدن، آویزان و شل شدن پوست و حتی ظهور سلولیتها هستیم. برخی، افت کلاژن را در فرسودگی مفاصل، نازک شدن غضروفها و کاهش سرعت ترمیم و بهبود ماهیچههای نیز دخیل میدانند.
Leave a reply
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید