انواع شامپو
انواع شامپو در حال حاضر در بازار موجود میباشد و هر روزه شرکتهای متفاوت با فرمولهای جدید، شامپوهای متفاوتی به مشتری ارائه میدهند و کار مصرف کننده در شناخت شامپوها حساستر کرده و وظیفهی ما به عنوان یک مصرف کننده سنگینتر میشود. قبل از مصرف شامپوها برحسب ضرورت بروشور هر شامپو را دقیقاً مطالعه کنید و با توجه به عملکرد شامپو و انتظاری که دارید شامپو را مصرف نمایید. لغت شامپو به معنای فشار دادن است که امروزه به شستشوی موها اطلاق میشود.
انواع شامپو ها از نظر شکل ظاهری
- شامپوهای مایع
- شامپوهای کرم یا ژل
- شامپوهای اسپری
- شامپوهای خشک
شامپو های مایع :
شامپو های مایع، بیش از همهی شامپوها مورد استفاده قرار میگیرند، زیرا به راحتی در سطح مو پخش میشوند و خیلی سریع تولید کف فراوان در سطح سر میکنند. شامپو های مایع ممکن است به صورت مات یا شفاف باشند و غلظت آنها نیز با هم متفاوت است.
شامپو های کرم یا ژل :
شامپوهای کرم یا ژل در واقع نوع غلیظ شده شامپوهای مایع است. برای این کار مواد غلیظ کننده و درخشان کننده به آنها افزوده میشود. وجود این مواد باعث افزایش خاصیت نرم کنندگی شامپوها میشود.
شامپو های اسپری :
شامپوهای اسپری روی موها پاشیده میشوند. دارای حالت نرم و روغنی هستند که احساس لطیفی به مصرفکننده میدهند.
شامپوهای خشک :
شامپوهای خشک به صورت پودر میباشند. استفاده از این شامپوها در موارد بیماری یا مواقعی که امکان دسترسی به آب یا شستشو با آب وجود ندارد، کاربرد دارند. این شامپو روی موها پاشیده میشود، سپس به وسیله برس کشیدن برطرف میشوند.
باید توجه داشت که این پودرها به صورت سطحی موها را پاک میکند و قدرت پاک کنندگی شامپو های معمولی را ندارد.
انواع شامپو از نظر کاربرد
1- شامپوهای معمولی
برای شستشو و تمیز کردن موها مصرف میشود. به طور کلی این شامپوها در سه نوع ارایه میگردد. (مخصوص موهای چرب، مخصوص موهای خشک، مخصوص موهای معمولی)
شامپو مخصوص موهای چرب
در اثر فعالیت بیش از حد غدد مولد چربی در ناحیهی پوست سر، موها و به ویژه پوست سر حالت چرب و روغنی به خود میگیرد و سبورهی روغنی یکی از علتهای اصلی آلوپس سیئوریک است که در نتیجهی ترشح بیش از حد غدد چربی ایجاد میشود. سموم که حالت مایع دارد، از مجاری خروج، چربی مو ترشح میشود و به صورت لایهی نازک چرب روی پوست سر مینشیند. به دلیل وضعیت مایع سموم، مستقیماً مو را چرب و سنگین نموده و باعث جذب غبار و عوامل میکروبی میشود. دراین حالت پوست سر نیاز به شستشوی بیشتری دارد. برای شستشو، موها را در ناحیه پوست سر متمرکز کنید و شامپوهای مخصوص موهای چرب که ضمن قدرت پاک کنندهگی باعث تنظیم میزان ترشح چربی از غدد سبابهی پوست سر نیز میگردد، استفاده کنید.
شامپو مخصوص موهای خشک
اگر موهای شما نرم و شکننده است و هیچگونه جلایی ندارد موهای شما خشک است. در این حالت شستشوی زیاد برای شما توصیه نمیشود. اگر به علت نوع فعالیت فیزیکی مجبور به شستشوی روزانه موهای خود هستید، از شامپوهای محافظ رطوبت، تری گلیسریدها و شامپوهای گیاهی استفاده نموده و موهای خود را با استفاده از کاندیشنر، نرم و حالت پذیر نمایید.
شامپو مخصوص موهای معمولی
اگر موهای شما نه ضخیم است، نه نازک، نه خیلی چرب و نه خیلی خشک و تحت هیچ گونه فرآیند شیمیایی (مثل فر کردن و رنگ کردن) تخریب نشده است، موهای شما طبیعی و نرمال است.
مواد پاک کنندهای که در ترکیبات شامپوها به کار رفته متفاوت میباشند. مثلاً: شامپوی موهای خشک 8% کمتر از شامپوهای معمولی مواد پاک کننده دارند و شامپوهای چرب تقریباً 25% بیشتر از معمولی مواد پاک کننده دارند.
2 – شامپوهای ملایم
فرمول این شامپوها طوری است که ضمن شستشوی موها و برطرف کردن آلودگیها برای پوست سر ضرر نداشته و به اندازه کافی مواد نرم کننده دارد. (شامپوی بچه) ملایمترین نوع این شامپوها میباشد.
3 – شامپوهای حالت دهنده
ویژگی این شامپوها آن است که ضمن خواص پاک کنندگی و کف زایی باید بتوانند نرمی و لطافت موها را حفظ کرده و درخشش و حالتدهی به مو بدهد. بعضی از این شامپوها به عنوان شامپوی دوقلو در بازار وجود دارد که با داشتن مواد موثر ضخیم کننده و حجم دهنده به موها حالتپذیری و استحکام داده و حجم موها را بیشتر نشان میدهد.
4 – شامپوهای ویژه
گروهی از این شامپوها، شامپوهای طبی درمانی هستند. طبق تجویز پزشک در موارد خاص، مثل چربی اضافهی مو و شورهی سر، ریزش موها، درمان انگلها و … مصرف میشود. شامپوهای طبی موقع مصرف بار دوم بیشتر کف میکنند. شامپوهای ویژهی دیگری وجود دارد که سازندگان با افزودن برخی مواد دارویی، تقویتی و مغذی توانایی خاص به این شامپوها دادهاند. مدت مکث شامپوهای تقویتی 5 دقیقه است. گروه دیگر شامپوها، شامپوهای حرفهای هستند که توسط مصرف کننده مورد استفاده قرار میگیرند. مانند: (شامپوهای پس از رنگ یا دکلره)
شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده
از آنجایی که موهای رنگ شده تحت فرآیندهای خش شیمیایی قرار گرفته و کمابیش آسیب دیدهاند، نیاز به مراقبت بیشتری نسبت به موهای معمولی دارند. از این رو برای این نوع مو به کاربردن شامپوهای ملایم ( مخصوص موهای رنگ شده) و متعاقباً استفاده از کاندیشنر روی مو ضروری است. PH موهای رنگ شده را خنثی می کند و با مسدود کردن پولک های مو موجب داوم بیشتر رنگ مو میگردد و آن را تثبیت مینماید. PH این نوع شامپوها اسیدی است و کوتیکول مو را بازسازی میکند. شامپوی موهای رنگ شده دارای عناصر کاتیونیک بوده و به موها لطافت و شفافیت میبخشد.
با توجه به کیفیت بالا ، فرمولاسیون قوی، و استفاده از مواد باکیفیت و درجه یک و نتیجه دهی بهینه برخی محصولات آرایشی، توصیه می شود برای صرفه جویی در وقت و هزینه و اطمینان از اصالت محصول، برای خرید انواع شامپو به فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی ماهلند مراجعه نمایید و محصولات مورد نیاز خود را از فروشگاه اینترنتی ماهلند خریداری نمایید.
خرید محصولات مراقبت مو
Leave a reply
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید